Ondermijning Innovatie Award voor NSOC

NSOC heeft dinsdag tijdens het Congres Ondermijning en Georganiseerde Criminaliteit , georganiseerd door SBO, de Ondermijning Innovatie Award gekregen. Dat was voor de chattool JUR, waaraan alle deelnemende organisaties in NSOC tijdens een sprintweek in juli hebben samengewerkt. Voor JUR, naar een idee van de FIOD, is de data-capaciteit van NSOC benut.

JUR is bedoeld om wetteksten eenvoudig benaderbaar te maken. Het werkt nog niet (helemaal), maar zou op termijn bijvoorbeeld het werk van hulpofficieren van justitie sneller kunnen maken. Aan de sprintweek in juli waarin JUR werd gebouwd, deden zo'n 50 ICT-experts van alle in NSOC deelnemende organisaties, en het Q lab van de politie, mee. Inmiddels is binnen NSOC nog twee keer volgens de sprintweek-systematiek een probleem aangepakt.

foto ondermijning innovatie award SBO congres
Beeld: ©NSOC / NSOC
Vlnr Liz Boeren (SBO), Hanneke ter Veen (Politieacademie), Joost van Slobbe (NSOC), Ben Kokkeler (CVD), Xander Beenhakkers (politie Limburg)