Crimineel misbruik zorgvastgoed

Criminelen maken op vele manieren gebruik en misbruik van vastgoed. Binnen NSOC is een van de fieldlabs bezig met het onderzoeken van het criminele financiële misbruik van zorgvastgoed. De verkoop van zorgvastgoed kent een aantal strikte regels, maar het toezicht op de achtergronden van kopers en verkopers is vaak moeilijk. En dan kan het dus ook gaan om bijvoorbeeld witwassen van crimineel vermogen, verstopt achter een anonieme investeerder.

Vandaag start Meld Misdaad Anoniem een campgane waarin gevraagd wordt om signalen over crimineel misbruik van vastgoed. De campagne wordt ondersteund door opsporingsorganisaties, gemeenten en vastgoed organisaties.

Campagne Meld Misdaad Anoniem criminele activiteiten vastgoed
Beeld: ©Meld Misdaad Anoniem / Meld Misdaad Anoniem

Dat het voorkomt, lijkt wel duidelijk. Maar hoe gaan we er een eind aan maken? NSOC-lab Sluitsteen komt graag in contact met professionals die het misbruik van zorgvastgoed tegenkomen of anderzins een bijdrage kunnen leveren. Wil je met NSOC over dit fenomeen praten? Neem dan contact met ons op.

Binnenkort zal via de website integerevastgoedmarkt.nl ook meer bekendgemaakt worden.