PvdA-Kamerlid Mutluer brengt werkbezoek aan NSOC

PvdA-Kamerlid Songül Mutluer bracht maandag een werkbezoek aan NSOC. Het Kamerlid kwam op uitnodiging van NSOC nadat zij zich als enige had aangemeld voor een technische briefing in de Tweede Kamer, eerder dit jaar.

Medewerkers van NSOC, en directeur Joost van Slobbe, vertelden over werkwijze en resultaten. Dat gaat bij NSOC vooral over alternatieve interventies gericht op het voorkomen van ondermijnende criminaliteit. Zo kreeg Mutluer een toelichting op de aanpak van ‘fout goud’ en trustkantoren die te gemakkelijk diensten verlenen aan (buitenlandse) investeerders. Ook een randvoorwaarde als gegevensdeling, convenant en wetgeving kwam aan de orde bij het Kamerlid dat zich in de Kamer meermalen kritisch heeft uitgelaten en nu vele vragen stelde aan Van Slobbe en de medewerkers.

Beeld: ©NSOC
Kamerlid Songül Mutluer en NSOC-directeur Joost van Slobbe